W czym możemy pomóc?

Zaloguj

Usuwanie konta

Nie chcemy, byś odchodził! Jeżeli mierzysz się z trudnościami, które zniechęciły Cię do korzystania z aplikacji, skontaktuj się z nami - tak, byśmy rozwiązać mogli zaistniały problem, na powrót witając Cię w gronie zadowolonych użytkowników Bolt.

Jeśli zdecydujesz, niemniej, o zamknięciu konta, koniecznym będzie wysłanie zgłoszenia do naszego Zespołu Wsparcia za pośrednictwem aplikacji. Pamiętaj, że - gdy Twoje konto zostanie zamknięte - jego ponowne aktywowanie będzie niemożliwe.

Istotne: Bolt zachowuje pewne informacje związane z Twoim kontem (np. rachunki wystawiane tytułem zamówionych kursów), działając w zgodzie z naszą Polityką prywatności, RODO, oraz polskim prawodawstwem.

Czy ten artykuł był pomocny?