W czym możemy pomóc?

Zaloguj

Usuwanie konta

Nie chcemy, byś odchodził(a)! Jeżeli mierzysz się z trudnościami, które zniechęciły Cię do korzystania z naszej aplikacji, powiadom nas o tym, a sprawą zajmiemy się możliwie najszybciej.

Niemniej, jeśli zdecydujesz o zamknięciu konta, konieczne będzie wysłanie zgłoszenia do naszego Zespołu Wsparcia. By tego dokonać:

  • otwórz menu główne aplikacji, klikając na Twoje zdjęcie profilowe w lewym górnym rogu ekranu;
  • przejdź do sekcji “Wsparcie”;
  • wybierz “Konto”, a następnie “Usuwanie konta”.

Pamiętaj, że gdy Twoje konto zostanie zamknięte, odzyskanie go będzie niemożliwe; dotyczy to m.in. Twoich kodów promocyjnych, czy historii przejazdów.

Istotne: 

  • Bolt zachowuje pewne informacje zw. z Twoim kontem (np. rachunki wystawiane za zamówione kursy), działając w zgodzie z polskim prawodawstwem - a przede wszystkim RODO - oraz naszą Polityką prywatności
  • Twoje konto może zostać usunięte automatycznie, jeżeli pozostanie ono nieaktywne na przestrzeni min. trzech lat - zachowasz je wyłącznie pod
Czy ten artykuł był pomocny?