W czym możemy pomóc?

Zaloguj

Anulowanie przejazdu

By anulować przejazd po jego otrzymaniu, a przed dotarciem do pasażera:

  • umieść palec na szarym polu u dołu ekranu, przeciągając nim jednocześnie w kierunku górnej krawędzi telefonu;
  • otwórz menu przejazdu, klikając na - wyświetlaną obok rodzaju wybranej metody płatności - ikonę trzech kropek;
  • użyj przycisku “Anuluj zlecenie” oraz wybierz tego przyczynę.

Przejazd anulować możesz również po dotarciu w wyznaczone miejsce odbioru, a gdy upłynie wymagany czas oczekiwania. Otrzymasz wówczas dedykowaną opłatę.

Istotne:

  • Twój wskaźnik aktywności, jeżeli nie odrzuciłeś przejazdu na wyraźne życzenie pasażera bądź jeżeli nie zjawił się on na miejscu, ulega obniżeniu z każdym anulowanym zleceniem;
  • nieuzasadnione odrzucanie przejazdów po aktywowaniu czasu oczekiwania na pasażera skutkować będzie blokadą Twojego konta.
Czy ten artykuł był pomocny?