Misslyckad kortbetalning

Om du får en notis angående en misslyckad kortbetalning efter avslutad resa kan det bero på ett antal olika anledningar (Bolt kan som regel inte se på vilken grund betalningen nekats).

För att lösa några av de mest förekommande problemen, vänligen kontrollera att:

• Du har tillräcklig täckning på betalkortet för att kunna betala
  • Ditt kort har inte gått ut
  • E-handelstransaktioner för ditt betalkort är aktiverade
  • Du inte överskridit din månadsgräns för online köp

För att lösa en misslyckad betalning rekommenderar vi följande:

• Kontakta din bank eller kreditkortsutgivare för att få mer information
  • Informera dem om beloppet och när resan slutade, så att de kan låta transaktionen gå igenom.
  • Därefter kan transaktionen försökas igen, öppna appen och tryck på Betalningsalternativ
  • Välj det kort som har tillräckligt med pengar och är aktivt

Om inget av ovanstående hjälper, vänligen kontakta oss för vidare hjälp via appen.

Tänk på:

• Du kommer inte att kunna begära en ny resa tills den misslyckade betalningen är genomförd
  • Den här funktionen är endast tillgänglig för Android-appversionen, inte äldre än 4.46 och iOS-appversionen inte äldre än 3.66
  • För att skydda din identitet och dina pengar kan vi blockera din kortbetalning vid avvikande aktivitet som exempelvis misstänkta bedrägerier