Hantering av personuppgifter

För att använda Bolt-tjänster, måste vissa av dina personuppgifter behandlas. När du installerar och börjar använda Bolts appar ger du därför ditt samtycke till våra Generella användarvillkor och medgivande till behandling av personlig data specificerad i  Art.6, 1 (b) of General Data Protection Regulation.

Personuppgifter som hanteras:

• Namn, telefonnummer och e-postadress
  • Din geolocation, resans tid och destination
  • Betalningsinformation
  • Information om tvister
  • Identifieringsdata för enheten som Bolt-appen har installerats

Vi behandlar personuppgifter för att: ansluta dig till förare och underlätta dina resor, ge dig en högkvalitativ service, ge rekommendationer om din mest effektiva resväg, genomföra betalningar och kommunicera uppdateringar. Ovan nämnd data är även nödvändig för att kunna lösa eventuella tvister.

Vem delas data med?

Din data (namn, geolocation, och i vissa länder telefonnummer) delas endast med förare anslutna till Bolt under tiden för tillhandahållande av transporttjänst. Efter att din resa avslutats visas endast ditt namn och i vissa länder telefonnummer i ytterligare 24 timmar för att underlätta exempelvis återlämnande av kvarglömda föremål.

Återkoppling och betyg du lämnar avslöjas inte för föraren.

För att få mer information om databehandling, vänligen läs Integritetspolicy för Passagerare.